Syksy

30-vuotiaana
olen syksy. Annan aikaa ihmeille,
jotka eivät tahdo olla kuolleita aivan vielä.
Lennätän värit tummaan maahan
ja huuhtelen ne valoksi kylmillä kyynelilläni.
Kun minä nauran
hirvikärpäset pudottavat siipensä.
30-vuotiaana
seison paljain jaloin ikisulassa purossa
samassa, johon astuin eilenkin
ja annan toivon tonnikeijujen tanssia ympärilläni.
Jos olisin pedannunt, niittäisin nyt.
Kun minä halaan
syksyn lämpö tiivistyy biologisen sydämen muotoon
30-vuotiaana
Keskityn keksimään satuja,
jolla jokaisella on oma nimeni.

This entry was posted in runoja and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Syksy

 1. Jenni says:

  Mä en tiiä miksi, mutta sun kirjotukset on tosi ihania ;___; Tässäkin pätkässä mä nään niin paljon luovuutta ja kieltä, jota en itse edes osaisi käyttää. Oon joskus itsekkin kirjoittanut runoja, mutta ne oli semmoisia rimmaavia. Oon huomannut tykkääväni moderneista enemmän koska rimmaavissa pitää miettiä “mikä rimmaa kattilan kanssa??” ja se taas on mulle rasittavaa. :D

  Tässä mä tykkään jostain syystä tuosta, jossa sä sanot ton “30-vuotiaana” kolme kertaa. Se on kuin 3 vuosikymmentä kuvailtuna runoon :3

 2. hilbert says:

  Voooi, paljon kiitoksia Jenni<3 Riimirunot ovat oma lajinsa, oon muutaman semmoisenkin kirjoittanut, mutta loppusoinnut ainakin mulla rajoittavat ilmaisua. Joskus käytän loppusointuja tehokeinona tai kevennyksenä, mutta kyllä tällainen vapaamittainen, riimitön runo on lähimpänä mun “osaamis”aluettani. Toisto on kanssa niitä harkiten käytettäviä elementtejä, mutta tässä se taisi tuoda sopivaa rytmiä ja omaa vaikutusta. Sanoillaleikkimiseen ja kliseidenkierrätykseen taidan olla liiankin koukussa:P

 3. Ailakaarina says:

  “Kun minä nauran
  hirvikärpäset pudottavat siipensä.
  30-vuotiaana
  seison paljain jaloin ikisulassa purossa
  samassa, johon astuin eilenkin
  ja annan toivon tonnikeijujen tanssia ympärilläni.
  Jos olisin pedannunt, niittäisin nyt.”

  Nämä säkeet koskettavat eniten, mutta kaikenkaikkiaan hieno runo! Jää mieleen, kunnes taas haluaa lukea. Tulee oma nuoruus mieleen, joka oli aika syksyistä…

 4. hilbert says:

  Kiitos, Ailakaarina, kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>